Bio

English version

Ik probeer de politiek als onbevangen buitenstaander te observeren zonder zelf onderdeel te worden van het systeem. Ik probeer me niet te laten leiden door de waan van de dag, maar onderzoek politiek die voor het grote publiek onzichtbaar blijft. Ik registreer wat er gebeurt, praat met direct betrokkenen en bevraag hun perspectieven. Ik doe dit niet van achter een bureau, maar ga zelf op onderzoek uit.

Naast mijn journalistieke werk doceer ik onderzoeksmethoden en politieke communicatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werk ik aan de Haagse Hogeschool. Ik ben gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam en schreef boeken over onder meer jongeren en politiek, spindoctoring, populisme en de EU. Ik werk momenteel aan een nieuw boek over de pan-Europese beweging Volt.

Ik publiceer het merendeel van mijn werk op deze website met hulp van Reporters Online, een netwerk van onafhankelijke journalisten. Mijn werk wordt gefinancierd op basis van donaties van lezers. Onder mijn artikelen vind je daarom een donatieknop waarmee je je waardering kunt laten blijken. Je kunt mijn werk tevens structureel steunen met een maandelijkse donatie. Zo blijft het mogelijk dit werk onafhankelijk te blijven doen.

Je kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van mijn werk. Via Twitter, Mastodon, BlueSky, Facebook, LinkedIn, Instagram en Telegram deel ik al mijn stukken die hier en elders verschijnen. Ik deel mijn werk tevens via mijn nieuwsbrief. Als je je daarvoor inschrijft krijg je bij elke nieuwe publicatie een e-mail.

Voor vragen, suggesties of een verdere kennismaking, neem contact met me op.

Chris Aalberts

 

Contact

Vanwege intimidatie vanuit rechts radicale hoek is mijn telefoonnummer op deze plek verwijderd. Ik ben via e-mail ([email protected]) of Twitter (@ChrisAalberts) het snelst te bereiken. Ik reageer niet op telefoontjes met een afgeschermd nummer. Let op: van bedreiging wordt altijd aangifte gedaan.